Een achtergrondscan in- of uitschakelen

Een Achtergrondscan is een automatische scanmodus van Kaspersky Anti-Virus waarbij geen meldingen worden weergegeven. Voor deze scan zijn minder computerbronnen nodig dan voor andere soorten scans (bijvoorbeeld Volledige Scan). In deze modus scant het programma het systeemgeheugen, systeemvolumes, opstartsectoren en opstartobjecten, en zoekt naar rootkits.

Password Manager is niet beschikbaar als Kaspersky Small Office Security is geïnstalleerd op een bestandsserver.

In de volgende gevallen wordt een achtergrondscan gestart:

Een achtergrondscan wordt onderbroken als aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

Als er langer dan tien dagen geen achtergrondscan is uitgevoerd, wordt de scan niet gestopt. Bij het uitvoeren van de achtergrondscan scant het programma geen bestanden waarvan de inhoud zich in de OneDrive-cloudopslag bevindt.

Zo schakelt u een achtergrondscan in of uit:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Beveiliging.
  3. In het blok Scannen klikt u op de knop Scan kiezen.

Dit opent het venster Scannen.

4. Klik op het pictogram De knop Instellingen in Achtergrondscan.

Dit opent het venster Instellingen van Achtergrondscan.

5. Zet in het venster Instellingen van Achtergrondscan de schakelaar Aan of Uit.